Utvalg av whisky
Utvalg av whisky

Whiskyklubb

Bli medlem av vår eksklusive whiskyklubb her.

Vår signatur er whisky

Siden vår signatur er whisky vier vi her ett par ord til dette herlige brennevin ved navn whisky.

Ordet whisky kommer fra det gæliske ordet «uisce beatha» som betyr noe så fint som livets vann. Andre populære ord for whisky er brunt gull og solskinn holdt sammen av vann.

Whisky er et brennevin som er destillert av forskjellige typer korn, ofte bygg, mais eller rug. Whisky produseres i dag i flere land de mest kjente er Irland, Skottland, USA og Japan.

Irene hevder at whiskyen er irsk og stammer tilbake til de gamle munkeklosterne på 1100 tallet. Skottland og USA har dog en langt større produksjon. Forskjellene på de ulike typer av whisky er geografiske, men de har også ulike ingredienser og stavemåte. Scotch er whisky laget i Skottland, mens bourbon er whisky laget i USA. Bourbon destilleres fra mais. Scotch lages hovedsakelig av malt bygg. I Canada og Japan benyttes stavemåten whisky. USA og Irland benytter stavemåten whiskey. Smaken er også ulik. I Skottland lar de røyken sige gjennom kornet når det røykes. Dette etterlater en røyket smak på whiskyen. Irenene leder røyken bort fra kornet. I Skottland destilleres whiskyen to ganger mens den i Irland destilleres 3 ganger. Bourbon kan kun destilleres i USA. For at whiskey kan kalles bourbon må den masse inneholde minst 51%maiskorn. Så her er det bare å holde tunga rett i munnen;)

Dr. Jekyll’s signatur er definitivt whisky, med flere hundre flasker whisky og edle dråper. Dr. Jekyll’s har en egen håndplukket whisky serie, laget på 9 ulike destillerier. Serien heter selvsagt  «Dr. Jekyll’s expressions of…»

Bli medlem av vår eksklusive whiskyklubb her: Dr. Jekyll’s Members Club

Vi holder smakinger opp til 2 ganger per måned. Vi har også mulighet for å arrangere private smakinger. Ta kontakt med oss for mer informasjon.