Privat whiskysmaking

whiskey hos Dr. Jekyll’s Pub
whiskey hos Dr. Jekyll’s Pub

Privat Whiskysmaking

Private Whiskysmakinger

Hos oss på Dr.Jekyll’s er bredde og variasjon en viktig del av whiskyutvalget. Derfor har vi opparbeidet oss kunnskap på whisky verden over. Den bredden gjør at vi lettere kan finne nøyaktig din type av whisky.

Våre private whiskysmakinger er for deg som vil lære mer om whisky, finne en ny favoritt, eller drikke whisky sammen med andre. Det kan være vanskelig å manøvrere seg i dagens whiskyverden, så dette er en god mulighet for å bli bedre kjent med det fine whisky har å by på. Smakingen vil bli ledet av en av våre kyndige whiskyeksperter. Under vil du finne en rekke smakinger som vi tilbyr. Vi gleder oss til å se dere på smaking!

Nybegynner Skotsk Single Malt Whisky (Minimum 7 personer)

Pris: 595,-

Perfekt introduksjon til skotsk single malt whisky. Det vil bli servert whisky fra ulike regioner i Skottland. Vår whiskyekspert vil guide dere gjennom ulike temaer.

 • Hvordan smake og lukte på whisky
 • Single Malt Whisky produksjon
 • Kort og relevant fakta om de ulike whiskyene på smakingen.

Fatbruk og Lagring (Minimum 7 personer)

Pris: 595,-

Smaking for deg som er nysgjerrig på hva lagring gjør med din whisky. Mesteparten av whisky lagres i dag hovedsakelig på trefat laget av Eik. Dette er en sentral og viktig del av hvordan din whisky kommer smake. Eik har den fantastiske evnen til å både tilføre smak og ta vekk unoter man ikke vil ha. Vi har plukket ut ulike whiskyer med fokus på fatbruk.

 • Lagring av whisky
 • Typer av eik
 • Størrelser på fat
 • Hva gir eik og fatenes tidligere innhold whiskyen?

Torv og Røyk (Minimum 7 Personer)

Pris: 595,-

Torv er en type jordsmonn som består av delvis kompostert organisk materiale. Torv har i flere generasjoner blitt brukt som energikilde og for å tilsette røyksmak, hovedsakelig Skottland. Hvor torven kommer fra eller hva som har vært i det området i årene før har stor betydning for din whisky.  Det er kun en liten prosentandel av skotske destillerier som i dag bruker røyket malt, og det er disse vi vil gå nærmere inn på.

 • Dere får vite hva torv er og hvorfor den brukes i whiskyproduksjon.
 • Relaterte temaer for torvrøkt whisky.
 • Dere skal kunne skille mellom de ulike whiskyene etter endt smaking.

Whisky Verden Rundt (Minimum 7 personer)

Pris: 695,-

Whisky produseres i dag over hele verden. Hver stil innenfor whisky har sine egne regler. Gode eksempler på det er Skottlands «Single Malt Whisky» og Amerikas «Bourbon».  Med andre ord, dette gjør whisky til sjangeren med størst variasjon og ulikheter på lukt, smak og råvarer (Typer av korn).  Aldri før har det blitt drukket og produsert like mye som det gjør nå. Vi vil i denne smakingen vise litt av bredden som finnes fra destillerier verden over.

 • Whiskyer fra ulike stiler og deler av verden
 • Vi dykker ned i likheter og ulikheter
 • Kort og relevant fakta om de ulike whiskyene på smakingen

Skreddersydd Smaking (Minimum 7 personer)

Pris: Minimum 595,-

Vi alle har våre preferanser innen whisky. Denne smakingen er for dere som vil sette sammen en smaking selv eller med hjelp av oss. Mulighetene er mange og her er det lov å bruke fantasien. Har dere et favoritt destilleri dere vil undersøke nærmere, eller kanskje smake whisky fra et bestemt land? På Dr.Jekyll’s har vi til enhver tid over 500 tapninger av whisky på hyllen fordelt på to barer. Dette utvalget er tilgjengelig på vår hjemmeside.

Vi har også en smakskalender der alle kan bli med. Her varierer temaene og foredragsholdere fra inn og utland. Bli med i vår facebookgruppe Dr.Jekylls Membersclub eller klikk deg inn på vår kalender for å se kommende smakinger.