04
mar
Bushmills & Ost
Vi får besøk av fantastiske Bushmills!
400 år med whiskyproduksjon gjør de til det eldste whiskydestilleriet i verden (Med lisens). Irsk whiskey er virkelig i vinden etter flere nedgangsår og Bushmills er en av flere som gjør det bra.
De er den største produsenten av single malt whiskey i Irland, og har solgt whiskey til blends rundt om på øya i lange tider. Deres egne blends er også kjent for å ha et rikt innhold av single malt i seg. De har både urøkt og røkt whisky i sine whiskyer og eksperimenterer med ulike typer av lagring. Vi gleder oss til å høre mer om deres historie og tradisjoner. For å gjøre det litt ekstra spennende kommer vi kombinere whisky med ost denne kvelden.
Til oss kommer Martin Juhren, den nordiske ambassadøren for Bushmills. En av Sveriges fremste eksperter på irsk whiskey og har også lang fartstid i cocktail-industrien i Stockholm.
Vi smaker på fem kombinasjoner:
- Bushmills Original & Lagret kubbeost av geit (Norge)
- Bushmills Black Bush & Epoisse Soumaintrain (Kittmodnet ost fra Bergund i Frankrike)
- Bushmills 10 & Etivaz (Hard upasteurisert kuost. Lagret 5 måneder fra Sveits)
- Bushmills 16 & Hitra blåmuggost (Norge)
- Bushmills 21 & Brillat Savaarin (Fet kremet ost fra ku)