19
aug
Jopen lansering med Michel Ordeman
Sommerferien er over og første smaking ut er lansering av den nederlandske whiskyen Jopen! Første gang i Norge og kun et fåtall flasker vil finne veien til vinmonopolet.
Jopen ligger nord i byen Haarlem i Nederland og grunnlagt i 1994. Mest kjent for sine «craft øl», men destillererer også gin, genever og nå whisky. De var den første «craft øl» produsenten i europa som gikk inn i whiskyindustrien. Mikro-destilleriet er fremdeles små skala produksjon i startfasen, men har allerede fått meget gode tilbakemeldinger for sin whisky.
I motsetning til mange nye destillerier lar Jopen whiskyen ligge litt lenger enn tre år. Minimum fem år på flere forskjellige typer av fat og eik. I en gammel kirke omgjort til bryggeri/destilleri lager de tre typer av whisky. Single malt, Peated Single Malt og 100% Rye(lagret på sherryfat!).
Til oss kommer eier og grunnlegger Michel Ordeman. Har siden 1991 jobbet i bryggeribransjen og startet brennevinsproduksjon i 2015, som var hans store drøm. Utdannet innen Kjemi og brygging, og er mannen bak de populære bryggene basert på eldgamle og innovative oppskrifter. Nå bruker han mesteparten av tiden på whiskyen som skal ut i verden.
Lineup: (Ingen av disse er tilgjengelig i noen barer i Norge.)
- Jopen Single Malt NAS (Virgin Oak, Bourbon, Oloroso Sherry)
- Jopen Single Malt Peated NAS (Slovenian Oak, Bourbon, Pedro Ximinez Sherry)
- Jopen Rye (Virgin Oak, Bourbon, Pedro Ximenez Sherry)
Det vil også være et spesialbrygg fra Jopen på tapp denne kvelden. En quadrupel som vil være kun tilgjengelig hos oss.