17
apr
Irsk Whiskey før og nå med Rasmus Søreng-Christensen – Del 2 av 2
Irsk whiskey gikk nesten under på 60-tallet.
Det skulle ta ca to tiår før ting begynte å røre seg igjen – nærmere bestemt i 1987, da Cooley-destilleriet fyrte opp kjelene sine for første gang. Det skjedde ingen revolusjon med en gang, men fra kun to operative irske destillerier så sent som i 1986, finnes det nå mer enn 40.
Rasmus Søreng-Christensen, fyren bak whiskybloggen Skotsk Taake, tar opp tråden fra smakingen han holdt hos oss i høst. Sist handlet det om flere hundre år med irsk destillasjonskunst. Denne gangen begynner vi der vi sluttet, i 1987, med Cooleys forsiktige start, og den voldsomme oppsvingen irsk whiskey har hatt siden.
Det kommer til å handle om eksperimentering, irsk whiskey med røyksmak, poitín, storbywhiskeyens retur, og sikkert et par av Rasmus’ kjepphester (f.eks. at alle irske destillerier bør produsere sin egen pot still whiskey og ulempene med å fremstille whiskey som er destillert et annet sted som sin egen).
Lineup:
- Drumshanbo Single Pot Still Whiskey, 43%
- West Cork Single Malt Calvados Finish, 43%
- Teeling Small Batch Premium Blend Rum Cask Finish,46%
- Connemara Single Malt, 46%
- Dingle Single Pot Still, 46%
- Redbreast 21yo Single Pot Still, 46%