Laster Arrangementer

20

mar

Smak av Skottland med Lars Helge Eklund

Detaljer

Dr. Jekyll’s Pub

Klingenberggata 4, 0161 Oslo

20 mar. 19:00 - 21:00

375kr

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig

Har du nettopp begynt å like whisky eller gått deg vill i alle utgivelser og destillerier? Kanskje du føler du trenger å friske opp whisky-kunnskapen, eller vil vite mer om de klassiske whisky destilleriene? Da er dette smakingen for deg!

Skotsk Single Malt Whisky har i lang tid vært populært her til lands. Nivået blant entusiastene er variert, men whisky-drikkeren i dag har langt bredere og dyrere interesse enn for 10 år siden. Det kjempes stadig om de spesielle utgivelsene på polets spesialslipp og debatten raser i ulike forum når fangsten uteblir. De klassiske utgivelsene og standard tapningene som ofte definerer single malt kategorien får mindre oppmerksomhet. Det er disse vi skal vie tiden til denne kvelden!

Til oss kommer whiskyentusiast, forfatter og prisvinner Lars Helge Eklund. Mange kjenner han fra hans bakgrunn i Norsk Maltwhiskylag, og rundt om i landet på whisky-festivaler der han har presentert whisky siden 2006. Han har vært med på å vinne Oslo whiskyfestival-prisen to ganger. Først som bidragsyter til whiskyleksikonet og nettsiden «Whiskywiki.no», og så som forfatter av «Whiskyboka» sammen med Arnt Steffensen som ble gitt ut i 2015.

«Generelt syns jeg at det er viktigere at en whisky er god enn at den er eksklusiv»

Det vil bli servert kun single malt fra Skottland, med god bredde og variasjon i smak, lukt, og stil. Lars Helge har besøkt mange av destilleriene og har mang en historie på lur. Kjenner eller ei, dette vil du ikke gå glipp av!

Lineup:

  • Glenfiddich 12yo, 40%
  • Arran 10 yo, 46%
  • Highland Park Viking heart 15 yo, 44% (Eneste som har denne tapningen i Norge)
  • Aberlour Batch 72 2021, 59.1% (Den nyeste batchen som er under 60%)
  • Macallan Double Cask 12yo, 40%
  • Lagavulin 16 yo, 43%

 

Del:
Kopiert