Bokbad og whiskysmaking

Bokbad og whiskysmaking

#smaking #whisky #afterwork

  • Dato

    Torsdag 24. apr

  • Tid

    19:00 – 22:00

  • Pris

    850 kr

  • Alder

    20+

Velkommen til en stemningsfull kveld sammen med gjengen fra Myken.

Vi får besøk av Whisky Blender Trude Tokle i Myken Destilleri og forfatterne Kerstin Marthinsen og Julie Luneborg som nylig har utgitt boken ØYA Myken Maten Menneskene. Det blir en hyggelig kveld fylt med whiskysmaking og gode historier fra øylivet langt til havs.

Myken Destilleri har siden 2014 laget single malt whisky, og i løpet av kvelden skal vi smake oss gjennom et utvalg av deres seneste utgivelser. Kanskje vil de by seg noen overraskelser også.

Du får også høre historien om når gjengen fra Dr. Jekylls kom til Myken i februar 2023 for å blende sin egen whisky – og hvordan navnevalget naturlig ble til.

Det er de gode smakene som definerer livet på Myken. Like viktig som whisky er for øyboerne, er god mat og drikke oppskriften på det gode liv for mange her. Myken er en liten øy, 32 kilometer fra nærmeste fastlandsnabo på Helgelandskysten. Nå er det utgitt en kokebok om livet på øya, fylt med tradisjonelle og moderne oppskrifter inspirert av havet og omgivelsene – og historier om menneskene som lever her. Whisky og gin fra Myken Destilleri er selvfølgelig også godt representert med oppskrifter.

Kveldens gjester får med seg et signert eksemplar av boken ØYA Myken Maten Menneskene hjem – og det vil være mulighet til å kjøpe med seg flere bøker.

Lineup:

Myken Ocean Heart
Myken Autumn Gale
Myken Hellstrøm à la Hellstrøm
Myken Nordlys
Myken Værfast (Dr. Jekyll’s bottling)
Myken Stiv Kuling (Kommer i BU hos Vinmonopolet i mai)
+ OVERRASKELSE